Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη

Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη

Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη 3696 2448 Γιαννόπουλος Παναγιώτης

Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίστηκαν οι Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη υψώνουμε ασπίδα Προστασίας, το Σάββατο το απόγευμα στη Λογγά του δήμου Μεσσήνης.
Από νωρίς το μεσημέρι περισσότερα από εξήντα άτομα βρέθηκαν στο φιλόξενο Γυμνάσιο της Λογγάς για να υποβληθούν σε μετρήσεις και δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των γιατρών Παναγιώτη Γιαννόπουλου και του συντονιστή του προγράμματος Επίκουρου καθηγητή παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.
Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του συλλόγου διαβητικών Μεσσηνίας Η γλυκιά Μεσσηνία, η γενική γραμματέας Άννα Κορμπίλα, εκ μέρους του δήμου Μεσσήνης ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Πετρόπουλος, ενώ στην εσπερίδα βρέθηκε και ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση και το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις προς τον κ.Χαλβατσιώτη και όλοι εξήραν την σημαντική πρωτοβουλία που απομακρυσμένες περιοχές από τα διοικητικά κέντρα, έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν τέτοια επιστημονική ενημέρωση για πολύ σημαντικά θέματα υγείας.

Με λόγια απλά, κατανοητά από όλους και αναλυτικούς πίνακες παρουσίασης που εφοδιάζουν όσους παρακολουθούν τις ομιλίες να φεύγουν πιο ενημερωμένοι και να προλαμβάνουν τυχόν προβλήματα υγείας, που πιθανόν και να μην γνώριζαν.

 

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Την Τρίτη στις 16:00 – 19:00 θα διενεργηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους της Μεσσήνης, ενώ στις 19:15 – 21:30 θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.

Ο ενημερωτικός κύκλος των δημοτών συνεχίζεται την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο φιλοσοφικό κέντρο της Μεσσήνης που από τις τέσσερις το μεσημέρι θα μπορούν οι δημότες να υποβάλλονται σε δωρεάν Εξετάσεις σακχάρου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη “Διαβήτης και καρδιά”, από τον ειδικό καρδιολόγο επιμελητή Α’ της καρδιολογικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Μεσσηνίας Μανώλη Μάκαρηκαι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των ιατρών Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.